Skivorna


”Det började med en CD 2005…

En tidlös svensk julskiva med ett brett uppbåd artister samlade kring några klassiska julvisor, julpsalmer och koraler i folkton.

Följande artister medverkar på Jul i Folkton :
Sofia Karlsson, Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius, Louise Hoffsten, Sara Isaksson, Roger Tallroth, Lisa Rydberg, Rebecka Törnqvist och Olle Linder.

Kritikerna jublade!

“Det är nästan så att man börjar tro på julen igen. ”Jul i folkton” har såpass mycket äkta julstämning att granen börjar barra redan i november.” … ”Detta är den enda nya julskiva jag behöver i år.”

Alexander Agrell / Sydsvenska Dagbladet

”…snarare än att lyfta fram enstaka spår bör man framhålla albumet i sin helhet. Tidlöst, allvarligt och lite frostnupet, men med stråk av värme. ”

Dan Backman / Svenska Dagbladet

”Albumets 17 musiker bjuder generöst på stor och omskapad musik. Klassiska, nypolerade pärlor som står över alla mänskliga och datumreglerade traditioner. ”Jul i folkton” är en klassiker med ett evigt liv, oavsett om högtiden kallas för midsommar, nyår påsk eller jul.”

Lars Åbom / Östgöta-Correspondenten

Sen blev det dags för en liveskiva 2009…

Jul i Folkton ”LIVE” innehåller 19 spår med ALE MÖLLER, SOFIA KARLSSON, LENA WILLEMARK, LISA RYDBERG, ESBJÖRN HAZELIUS, ROGER TALLROTH och OLLE LINDER.
Konserterna spelades in under 2008 års succéturné och resultatet blev Jul i Folkton Live.

Skivan finns att köpa Här:

CDON:

Ginza.se:

Bengans:

Och Kritikerna fortsatte att jubla…

Liveskivan som har allt

Corren anmälde årets julskivor den 5/12. Men visst har vi plats för en eftersläntrare, särskilt om den är så hörvärd som ”Jul i folkton live”.
Byline: Lollo Asplund
Artikel FOLKMUSIK
Betyg: Fem julkulor
Jul i folkton live Playground/Sally Wiola Music

Det är bara fyra år sen albumet ”Jul i folkton” gavs ut och stjärnensemblen började turnera. Det blev snabbt ett måste för mig att se och höra Sofia Karlsson, Ale Möller, Lena Willemark och de andra spela in julen. Bara jag tänker på Sofias ”Julvisa i Finnmarken” blir jag varm inombords.
Denna liveskiva har allt: högstämda texter med två av landets främsta sångerskor, innerlighet och frid i Esbjörn Hazelius/ Roger Tallroths ”Pärlepolska”, ös och musikglädje i det engelska medley som inleds med ”Joseph & The Angel”.
Högt och lågt blandas, allvaret har ett flin i mungipan. Ett band som tacklar ”Morsgrisar är vi allihopa” för att i nästa sekund nytolka ”Ser du stjärnan i det blå” har inga problem med självförtroendet. Och jag som lyssnar känner mig rik och glad.
Byline: Lollo Asplund


2011 blev det dags för ett nytt livealbum…

Inför premiären i Piteå den 2 december släpps ett nytt album ”I Solvändets tid (Live 2010)”. Albumet säljs enbart under turnén.

Låtlista:
1. Sibelius Julvisa
2. Trettondedagsvisan
3. Den första snön
4. Tröstepolskan
5. Räven raskar
6. Isfärden
7.In dulci jubilo
8. Vinterdröm
9. Jultiggaren
10. Julvisa i finnmarken
11. O helga natt – del 1
12. O helga natt – del 2