Hoffsten bjuder på pepparkaksblues.


Louise Hoffsten inledde året med att släppa ny skiva. Gjorde succé som körledare i TV 4-programmet ”Körslaget.” Nu knyter hon ihop säcken som årets gästartist på ”Jul i folkton” – turnén.
Den 29 november är det premiär för årets ”Jul i folkton”-turné i Bollnäs, en julshow vars grundrecept bygger på klassiska och avskalade julvisor. I år är sångerskan Louise Hoffsten speciellt inbjuden gäst för att bidra med sina ingredienser till julstämningen.
– Jag tycker väldigt mycket om de där riktigt gamla och stämningsfulla sångerna som man annars tappar bort lite på vägen, säger Louise Hoffsten som bland annat kommer att sjunga den klassiska julvisan ”Det är en ros utsprungen”.
PepparkaksbluesLouise Hoffsten kommer att bege sig ut på turné till tolv orter i Sverige och Norge tillsammans med folkvisemusikanterna Ale Möller, Lena Willemark, Lisa Rydberg, Esbjörn Hazelius, Roger Tallroth och Olle Linder.
– Det är fantastiska musikanter med på den här turnén som sätter musikskapandet i centrum. Det är inget glitter och glam utan det finns känsla och rötter, säger Louise Hoffsten.
Men det blir inte bara klassiska tolkningar på julvisor. För att klippa av de blonda slingorna till den rytmiska knäckebrödbluesen för pepparkaksvisor är Louise Hoffsten inte helt beredd att göra.
– Men pepparkaksblues tycker jag låter som ett bra namn. Så det kan man säga att det här är, blues i ett litet mer renodlat sammanhang, säger hon och skrattar.
Sjöng snapsvisorLouise Hoffsten som även går hem i stugorna med sin rock och jazzmusik kommer dessutom sätta lite sting i julshowen med en del snapsvisor.
– Jag fick lära mig mer snapsvisor än barnvisor när jag var liten. Så snapsvisor kommer också med på ett hörn, avslöjar Louise Hoffsten om årets föreställning som hon bäst beskriver som ”mörker, ljus och en näve grus”.

TT Spektra