Dagsarkiv: 2016/12/01


Ljus framtidstro hos Jul i Folkton – turnépremiär 10 december i Eskilstuna

Älskade Jul i Folkton ger sig åter igen ut på turné och som alltid bjuds det på julmusik i folkton, egna versioner av kända jullåtar och nya inslag som överraskar. Programmet innehåller musikanternas personliga historier och anekdoter om julen från förr och nu. Årets program lägger särskild tonvikt på nyår och julmusik från olika delar av världen. Bland annat finns en ny översättning på älvdalsmål på dikten Ring klocka ring med i programmet.

Lena Willemark om årets program:
-Det handlar om att inte fastna i det gamla. Nu när världen ser ut som den gör, är det lätt att fångas av mörkret. Därför måste vi modigt gå ut i ljuset och försöka känna hopp. Meningen ”Ring ut, ring ut de tusen krigens år, ring in den tusenåra fredens rike, inspirerade mig särskilt, säger Lena Willemark.

Konserten i Falun är sedan länge slutsåld och intresset för årets turné är stort. Julturnén startade för tio år sedan. I år besöker Jul i Folkton åtta platser.  

JUL I FOLKTON TURNÉ 2016.
10 dec Eskilstuna, Konserthallen PREMIÄR
11 dec Stockholm, Rival
12 dec Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
14 dec Falun, Kulturhuset
15 dec Örebro, Konserthuset
16 dec Göteborg Konserthuset
17 dec Linköping, Konsert & Kongress
18 dec Malmö, Palladium

I Jul i Folkton ingår Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius, Lisa Rydberg, Olle Linder och Roger Tallroth

”Den här konstellationen imponerade stort i såväl klassiska julsånger i folkmusikdräkt, som i mindre kända traditionella låtar och i en del helt nyskrivet material. Allt trivsamt och självklart framfört med värme och spirituellt samspel. Här fanns genomgående en innerlighet, genuin spelglädje och musikalitet som verkligen smittade av sig och ofta lyckades beröra på djupet.

-Här bjöds direkt full närvarokänsla, jävla anamma, innerlighet och jordnära charm. Och inte minst – en extraordinär musikalitet från samtliga som på ett imponerande sätt växlande instrument under den cirka tre timmar långa spelningen. Det var också en ansenlig akustisk instrumentarsenal som mönstrades på konserthusets scen: bouzouki, hackbräda, gitarrer, låtlutor, dragspel, flöjter av många slag, fioler, rytminstrument, tramporgel… Till detta de sex vackert och effektfullt synkrona sångstämmorna”
Sune Liljevall/Arbetarbladet

Jul i Folkton presenteras av Programbolaget, Monarch Music och MTA Production.

För ytterligare information, pressbilder eller intervjuer, kontakta Ronny Seimerson, Programbolaget: mobil: 070 – 325 95 14, e-post: ronny@programbolaget.com
För mer info: www.julifolkton.com