2008


2008:

Spelplatser:
2008-12-04 Stockholm Stockholms Konserthus
2008-12-05 Grängesberg Cassels
2008-12-06 Gävle Konserthus
2008-12-07 Sundsvall Tonhallen
2008-12-11 Västerås Konserthuset
2008-12-12 Eskilstuna Lokomotivet
2008-12-13 Göteborg Konserthuset
2008-12-14 Linköping Konsert & Kongress

Medverkande musiker:
Ale, Esbjörn, Lena, Lisa, Olle, Roger, Sofia

Och pressen tyckte…

”Det går att både förnya julmusiken, samtidigt som traditionen behålls. Lena Willemark, Ale Möller, Sofia Karlsson och de övriga (strålande) musikerna fullkomligt lyser av spelglädje och entusiasm”

”Oavsett om de ger sig på slitna julörhängen eller tolkar mer okända låtar så känns precis allt nytt och fräscht. Frejdig glädje varvas med tyngd , rytmer och sånger så skira och finstämda att man bara vill gråta.”

”Dynamiken kommer till synes helt naturligt, fingertoppskänslan är total och musiken är full av detaljer att förlora sig i. Man lyssnar uppmärksamt på en ensam tamburin. Är det verkligen inga fler instrument som låter? ”

”Sångstämmorna slingrar sig runt varandra. Sofia Karlsson sjunger om snön och Gamla stan så man får rysningar. Ett par klassiskt influerade polskor signerade Hazelius och Tallroth är suveräna”

”Allt och alla har sin plats och det är vansinnigt bra. Till och med Ser du stjärnan i det blå blir bra”.
Betyg 5 Dalarnas Tidningar, Anders Gustafsson

”Låtarna framför ibland väldigt stillsamt och stämningsfyllt men andra gånger blixtrar gänget till i lite dragigare folkmusik och Konserthuset skakar av stampande fötter och handklapp”

”Att få in ett citat av Christer Fuglesang i samband med en berättelse om Jesus var däremot inte något jag trodde man skulle få höra. Väldigt kul.”
Betyg 5 Gefle Dagblad, Ronnie Hammarstedt

”Ett uppskattat nummer var Olle Linders multirytmiska behandling av en tamburin. I ensamt majestät stod han på scenen och lyckades behandla tamburinen i de mest komplicerade taktarter-ett mästerstycke som skulle göra mästertrumslagaren Gene Krupa grön av avund”
Betyg 4 Dagbladet, Sundsvall Björn Berge

”Men publikens applådåskor kan aldrig förringas, spelglädjen skapar magi och efter fem julkonserter på två veckor drabbas jag av tårfyllda ögon för första gången när bandets stillsamma version av Ulf Lundells Snart Kommer Änglarna Att Landa spelas som extranummer. Det är bara att hålla med. Vilken jävla kväll.”
Betyg 4 Erik Süss, Arbetarbladet